Vinterlagring eller vintercamping?

Mange tenker nok at det beste er å få parkert vogna innendørs før vinteren kommer.
For noen er dette et «must» av ulike årsaker. fullt forståelig.
For oss som har testet å vintercampe tidligere på fjellet, så har vi opplevd snøstorm, snømåking og minus 20 grader, men vi har også fått oppleve påskesola i solveggen, ungene som aker rett utenfor vogna. skiløypa starter rett på utsiden og bringer deg innover vinterfjellet.
Selv om vinden uler ute og gradestokken synker, er det godt å ha god varme inni vogna med lys og god mat. Fine kvelder med kort eller brettspill rundt bordet mens tøyet henger til tørk på badet.

Snømåkingen var det som gjorde at vi måtte slutte med vintercamping. Jeg med halvsidig lammelse hadde ikke muligheter for å komme meg opp på taket eller måke rundt vogna, så vi måtte gi oss med det og i 2 vintre lot vi vogna stå innendørs. Det var et savn etter et sted å dra til.

Så kom jeg over en artikkel som handlet om det å campe i Danmark i ulike sessonger, blant annet vintercamping, det fristet å teste ut, så i stedenfor å plassere vogna på et lager og la den stå ubrukt så sjekket vi litt rundt og fikk plass på en campingplass litt sør for Fredrikshavn, Svalereden Camping heter plassen. Vi booket billetter og kjørte ombord på ColorLines Superspeed, turen fra Hirtshals til campingen tok ca 40 minutter bare. Denne plassen likte vi så godt, det var en rolig og godt opparbeidet plass med veldig hyggelig og service minded vertskap. Vi tok romjulen og feiret nyttårsaften her og virkelig storkoste oss.

Under pandemien måtte vi raskt hente vogna hjem og neste vinter måtte vi la vogna stå innendørs. men i år er vi tilbake. Vi fikk samme plassen vi hadde sist og denne gangen dro vi ned med båten klokken 8 på morgenen, og når klokken var 14 var vi ferdig rigget og klar for ny sessong med vintercamping

Vogna på plass for ny vintersessong.

Vi satte opp markisa og fikk banket ned stormsikringer osv, men vi ruller inn markisa før vi drar hjem. Det fine da er at selv om det kommer tele i bakken så sitter stormspydet på plass og vi kan i vinter rulle ut markisen mens vi er tilstede og sitte under tak.
I år har vi også med oss en større pressenning som er festet foran vogna for å gjøre det litt rensligere og slippe å få sand inn i vogna.

Nå som vogna står på plassen sin, er det bare å glede seg til alle turene dit. I Danmark er det jo som kjent typisk Norsk å være deilig.. eller så er det dejlig å være Norsk i Danmark.
og til våren ser det ut som vi får en fin plass på gressplenen nede ved stranden, det gleder vi oss også til.

Vi gleder oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: