Nye gadgets på gang… ryggekamera på vogn og bilen

2013-04-07 15.31.47I dag var det varmt og godt ute, så da tok jeg fatt på et prosjekt jeg har utsatt lenge. Ryggekamera + mobilholder fester.

Først monterte jeg på 2 mobilholder fester som er tilpasset bilen uten nødvendig med skruehuller, deretter monterte jeg iphone holder på den øverste, grei nok plassering uten å hindre utsyn, knapper osv, men tror jeg fikk engelsk utgave, for formen passet best på høyre siden, men helt ok der.

Den andre monterte jeg nede til høyre, der passet den bra til å feste skjermen for ryggekameraet.
Den er montert slik at når jeg ikke bruker den, så kan jeg ta den helt av og la den ligge hjemme eller et sted i bilen.

Tanken med kameraet er å ha et ryggekamera bak på bilen, men så har skjermen 2 innganger, og siden jeg har 2 kameraer vil jeg montere ett bak på campingvogna også, da har jeg full styring på rygge til kula mot vogna og om jeg må bakke når vogna er tilkoblet, det er ikke alltid en har tid til å løpe ut å sjekke om en kun skal litt tilbake for å svinge unna eller om det ligger en 2 hjuling rett bak vogna, da blir dette også som et sladrespeil når vi kjører på motorveien 😉

Skjermen blir koblet slik at det har strøm hele tiden, da jeg nok ikke klarer å finne et sted å hente signal fra reverse uten å strekke kabler osv og i tillegg er det CanBus på bilen, så den vil nok klage om jeg kobler til noe der, så konstant strøm vil fungere håper jeg 😉

2013-04-07 15.32.36

Kameraet bak på bilen har jeg trådløs signal på, normalt er ikke trådløst å anbefale da metall osv stopper signaler, men her er det en stasjonsvogn, så det er åpent signal fra baggasjeromsluka og frem, i tillegg er det plast deksel på bakluka, så signalene bør rekke frem, skal i hvertfall teste

Når jeg tok ut skiltlyset var hullet bitte litt for lite til at ryggekameraet gikk rett inn slik det stod det skulle, så jeg måtte modifisere litt og med en liten båndsliper ble hullet raskt akkurat passe, riktig nok ikke helt sentrert på bilen, men det lærer jeg nok å hanskes med.
Jeg forsøkte å få ned plastdekselet på bakluka, men det var lettere sagt en gjort, i hvertfall med ei hånd.
Men nå er i hvertfall kameraet skrudd fast, skjermen sitter og kablene ligger klare, men må få hjelp til å få ned plastdekselet slik at jeg får tredd kabler igjennom og koblet det.

Senere når vogna er fri for snø på Bortelid kommer jeg til å hente hjem vogna, da for å få montert ryggekameraet på vogna og få strekt kabelen frem til draget og få laget en hurtigkobling til dette.
Med kameraet fulgte det med 20m kabel, så jeg har nok, men må klippe den og lage en skjøt/hurtigkobling ved tilhengerfestet. dette trenger jeg nok hjelp til når den tid kommer, men håper det ordner seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: