51 Dager igjen til sommerferie, på tide å hente vogna hjem.

Da var 17. mai over og Pinsa ga oss ei langhelg, så denne helgen dro vi til vogna vår på Bortelid Camping.2013-05-18 14.34.22
Været ble knall. 24 grader og solskinn, skikkelig god føn vind og greier. Men det var meldt regn til natta, så vi satte i gang nedpakkingen av vinterteltet allerede på lørdagen.

Selve nedriggingen gikk raskt, men tok sin tid på å samle alt av stenger, rydde opp etter alt vinterstæsjet med akebrett, og lignende.
Det viser seg at vinteren i år har kun bøyd et par stenger, resten er like helt. Kan si oss fornøyde med det.

På lørdag kveld var det finale i mgp, og tempen var så god at vi satt ute rundt bålpanna å hørte på mgp via radioen, men på slutten begynte et forykende lysshow på himmellen, det var Kornmo lyn i det fjerne som kom nærmere og nærmere å blinket skikkelig. Klokken ett var vi i seng og da hørtes det ut som om himmelens sluser åpnet seg for hagl og regn samtidig, et vannvittig bråk på taket, men likevel søvndyssende og vi sovnet raskt.. Forresten: Grattis med MGP seier Danmark.

Søndag våknet vi opp til overskyet, men varmt vær, ryddet og pakket restene, men før vi  hektet på vogna, sjekket jeg vekta under hansken, den var på knappe 50 kilo, så vi måtte flytte om på stæsjet i vogna og flytte mer vekt frem i kassa osv, til slutt hadde vi 90 kilo (bilen tåler 100kg på kula).

2013-05-18 14.37.282013-05-19 12.07.41Turen hjem gikk som en drøm, med riktig kuletrykk og riktig balansert vogn så går det meste bra, bare en tar det med ro 😉

Blir aldri helt komfortabel med speilene, den på høyresiden blir for liten og står aldri helt rett plassert. Skulle gjerne hatt de som kan justeres med fjernkontroll, det hadde vært noe det. får føre det opp på ønskelista, men spørs om dem ikke blir for kostbare.

Men vinner jeg 200 mill i lotto skal jeg spandere på meg et par nye speiler. I mellomtiden får vi klare oss med de speilene vi har.. 🙂

På campingen ligger nå kun en grønn platting, så nå er det frem med golf settet, greenen er klar 😉

2013-05-19 12.17.35

  2013-05-19 15.44.54 2013-05-20 16.27.38 Hjemme begynte arbeidet med å tømme skuffer, hyller og skap for alt det som er kommet inn i vogna igjennom vinteren, og det var ikke rent lite.

Når det attpåtil ble full sommer under arbeidet ble det godt og varmt både ute og inni vogna. men alt ble tømt slik at alt av bestikk, kopper og kar osv får seg ei runde i oppvaskmaskin.

Mandagen var jo også fridag, så i dag ble vogna vasket ned skikkelig innvendig, fra topp til bunn.

I tillegg ble det byttet ut til LED pærer på kjøre/bremse-lysene for å dempe strøm trekket fra bilen under kjøring.  høy nok belastning allerede.

Til uken skal det også monteres Booster, det gjør at ladestrømmen fra bilen samles opp og lader vogn batteriet med skikkelig futt, det gjør at vogn batteriet blir toppladet av bilen, men vogna kan ikke trekke strøm fra bilen.
Sist men ikke minst skal jeg få montert ryggekameraet på vogna. Har allerede satt i gang tanke prosessen om hvordan få festet det skikkelig på en god plassering.

2013-05-20 16.27.38Nå fikk vi også satt vogna tilbake til orginal stand, dvs ut med madrassen min og inn med sittegruppa og Tomine er oppgradert til å ligge i egen køye seng (skap køya).
Sengehesten som var orginal ble for liten, så vi tilpasset en IKEA sengehest, og lillemor ble glad for å ligge i høyden 🙂

Nå har ungene også fått sin plass å sitte å spille spill o.l. i sin egen krok, så nå kan vi voksne få bordet foran 🙂

Godt å få vognen hjem til stell og oppgraderinger, snart klar for helgeturer, og kun ca 50 dager igjen til sommerferien 😉

Men nå er det natta…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: