Nyttig læring om ICE og magnetfot antenna.

logotype_ice_net_small_yellowI helgen som var tok vi oss en tur til Stavern, rakke.
Her prøvde jeg å komme på nett med Ice modemet, men det var dårlige greier. fikk nesten ikke sjekket facebook en gang.

Skjermbilde 2013-06-14 kl. 23.11.41Jeg hadde med meg den bil-antenna med magnetfot, siden aluminiumshuset på campingvogna stopper signaler inn i vogna, denne antenna ble plassert på taket på vogna for best mulig dekning.
Og når dette ikke ga noe bedring i hastigheten måtte jeg sjekke oppsettet.
til høyre her ser dere infoen fra r90 routeren, der var det kun på carrier-1 jeg fikk inn litt signaler, og det hjalp ikke om jeg flyttet på antenna rundt på taket heller.

Men når jeg kom hjem å leste litt mer om antenner og slikt, så fant jeg ut at ‘jordplan’ var viktig for magnetfotantenner.
Normalt sett så ordnes dette av biltaket når du setter antenna oppå der, men campingvogner er jo av aluminium, og det er ikke magnetisk.

2013-06-18 22.08.20Løsningen ble derfor å finne noe magnetisk som måtte være like langt som antenna var høy, og da fant jeg dette beslaget i garasjen.
Det er et galvanisert beslag for å skjøte planker/dragere o.l. og dette ruster ikke tenkte jeg.

For å teste så la jeg denne oppå taket på vogna og festet antenna oppå denne igjen.
Så var det bare å fyre opp ice routeren  for dette er jo en grei løsning om det fungerer, denne kan jeg evt. lime fast på taket hvor ingen ser den.

speedtestOg resultatene lot seg ikke vente på seg, internett ble raskt med en gang. før jeg hadde plata på var hastigheten på 0,67 down, og 0,12 up.
Så dette var en merkbart forbedring. i tillegg så viser nå infoen på routeren også bedringer.

Hvis en ser på detaljene er nå carrier-2 og 3 nå kommet med, og hastigheten er slik det skal være. en enkel løsning tenkte jeg.

Skjermbilde 2013-06-18 kl. 22.30.04

Men jeg ble ikke i paradis lenge, for kort tid etterpå fikk jeg info om at å legge galvanisert stål oppå aluminium vil medføre ionisering og tæring, etterhvert vil aluminiumen være borte og jeg har hull i taket, så her må jeg finne på noe lurt for å unngå dette.
og den løsningen har jeg en skisse på i hodet som skal testes ut, så får vi se om det løser det 😉

Jeg skriver/blogger om dette mest for å kunne hjelpe andre som evt måtte være i lignende situasjon, og ved å dele mine erfaringer og løsninger trenger ikke de å måtte finne opp hjulet på nytt.

Følg med i neste blogg om løning på tæringsproblemene.

3 kommentarer om “Nyttig læring om ICE og magnetfot antenna.

Legg til din

  1. Vet Ice selger en antenne spesifikk for montering på campingvogner. En skal vistnok kunne montere den på det vanlige tvantenne arrangementet….Regner med du kanskje har undersøkt dette alt??
    Det er en antenne som er beregnet for båt og vogn, type fastmontert pisk. Og da får en jo også dratt inn kabelen på en fin måte, nemlig gjennom masten i taket. sjekk denne linken så finner du noe spennede kanskje 😉 https://www.ice.no/private/coverage/?o=overlay-info-antennas

    1. Ja, men den antenna er 70cm høy, og vogna er i grunn høy nok allerede, derfor har jeg gjort som jeg har gjort, og det har fungert stort sett bra på turen igjennom danmark, sverige og et lite sveip i fjellheimen i norge 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: