Takk for nå Camp-Let, velkommen Adria

2018-06-05 19.12.16Først vil jeg takke Camp-let´en for mange fine overnattinger og flere flotte turer, du gjorde jobben og var en fin følgesvenn på våre turer, dessverre var det ikke helt optimalt for oss med en camp-let, derfor ble det til at vi slo til med ei vogn. Derfor har jeg den glede å ønske velkommen til familien vår Adria Adora 542.

img_7839

Den nye vogna vår er ikke stor, men den inneholder akkurat det vi trenger av romløsnining.
– 2 enkle køyer helt bakerst
– Dobbelseng foran
– Toalett m/dusj
– Kokebluss og kjøleskap
– Truma varme + el gulvvarme
– 425 kg lasteevne.

Vogna er en enkel utgave uten mye ekstrautstyr, men til å være 13 år gammel er den veldig fin og godt vedlikeholdt. og var på full service for 3 år siden, etter å tatt en tur med den så fungerte det veldig bra og hang veldig fint bak bilen.

872_1326888824Med vogna fulgte det med et fortelt som vi kan bruke om vi skal ligge på en og samme plass over flere dager. Et Isabella Opus telt.

Da vi ofte beveger oss fra plass til plass har vi investert i ei markise som vi nok kommer til å bruke mest. Men planlegger vi å bli på ett og samme sted over 3-5 dager så tas forteltet med og markisa kan henges på bakveggen.

Vi har allerede gjort noen oppgraderinger, dette for å kunne fricampe uten å måtte være avhengi av strøm, derfor har jeg installert et 100Ah Gel batteri, en digital lader som vedlikeholdslader når 230v er tilkoblet. I tillegg er det installert en Victron ladebooster som tar 12v fra bilen, booster denne og lader batteriet mens vi kjører.
Dette er koblet til slik at i det jeg kobler til 230V så kobler et rele fra 12V batteriet og regulatoren i vogna sørger for 12V i vogna.
Det blir nok plass til et 100Ah solcellepanel på taket også etterhvert. Da vil vi være selvforsynt selv om vi ligger et sted å fricamper over flere dager.

caravanstoreVi har også bestilt ei Fiamma Caravanstore 360 markise med en levegg, dette hadde vi til soliferen også og ble mye brukt. den gir skygge for sola og beskyttelse for om det kommer en regnskur.

Skulle vi trenge noe mer beskyttelse enn det så får vi ta med og slå opp forteltet. En annen fordel med markisa er at vi med tilsammen 3 hender klarer å henge den på og ta av sammen.

Denne vogna skal vi lagre innendørs om vinteren, den er ikke egnet for vintercamping og ikke er vi i stand til å styre med snømåking og alt det tunge arbeidet som vintercamping medfører. Men vi skal campe så lenge vi kan og når den parkeres på lageret så skal den plasseres slik at vi kan få den ut rett etter påske når snøen er borte og veiene er bare til å kjøres med sommerdekk som det er på vogna.

En annen oppgradering som skal gjøres, det er en elektrisk mover, dette er elektriske motorer som hjelper oss med å få den på plass inn i gården og finmanøvrering på steder der bilen ikke kan dra vogna på plass til. Det er en kostbar investering, men det er så absolutt verdt det. Så blir det spennende å se hvor mye lasteevne som er igjen etter markisa, moveren osv er installert. det vil tiden vise.

2018-07-28-14-39-11.jpg

Sikkerhet er viktig, og selv om en vanlig røykvarsler er installert, ønsker vi å passe på for gasser også, det være Co, narkose gasser, propan og lignende. I daghens samfunn så er det best å sikre seg på best mulig måte.

NX-5 var vi fornøyde med i Soliferen  så det ble et naturlig valg at vi gikk for denne igjen.
Denne skal installeres før neste tur slik at vi kan sove trygt og godt. I hvertfall så trygt som mulig.

Vi har allerede fått testet vogna på en tur, vi tok oss en tur opp Setesdalen, over Hovden, Haukeli, Rauland, Rjukan, Gaustadtoppen, Vrådal, Nissedal, Åmli, og hjem igjen, her er noen bilder fra turen:

Vi gleder oss allerede til neste tur, men først må badet hjemme shines litt, og jobben kaller. Så inntil da, ha en fortsatt fin sommer.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: