Campingtur i Norge

Ferien 2020, Koronaens år..

Mot nye høyderNormalt sett så foretrekker vi å reise rundt i Europa med «huset» på slep, dette satte koronaen en stopper for i år.
Når man tenker på alle de grep som ble satt inn for å stoppe spredningen av denne smittsomme dødelige sykdommen, da tenker jeg på nedstengingen av samfunnet for å stoppe/begrense spredningen. Bedrifter måtte stenge, folk ble bedt om å holde seg hjemme og det Norske folk tok dette alvorlig. Bedrifter taper inntekter, organisasjoner mister tilskudd, midler etc, Vi har ikke kunnet holde møter, arrangementer osv.
Takket være oljepengene som Norge har så har regjeringen satt inn midler, men det kan diskuteres om de har gjort nok, selv syns jeg at små frivillige lokale lag som har tapt masse også burde fått en bit av de pengene, ikke bare store sentrale kjente organisasjoner. Men dette er en annen diskusjon, hva har det med camping å gjøre?..

I år tok vi oppfordringen om å feriere i eget land, vi valgte å dra på tur internt i Norge, nærmere bestemt så satte vi kursen mot Bergen og kjørte via Haukeli, Røldal, gjennom Folgefonna og til Rosendal, deretter til Bergen. Det var en flott tur, med sol, regn og man kunne se snø på toppene, kolonnekjøring på grunn av veiarbeid, og mye fin utsikt å se.

I Bergen hadde vi planlagt å bo på en camping som presenterte på sine sider at de hadde hesteridning, kjør hest med vogn, div dyr, noe som passet perfekt for våre barn, hun eldste tok med seg rideutstyret sitt (hun er glad i hester og rir i stallen innimellom), men gleden tok en brå slutt når vi kom frem og det viste seg at de hadde ingen hester, de var blitt pensjonert et par dager i forveien. Vi ble bare ei natt på den campingen, ikke ei uke som opprinnelig planlagt, tok inn på campingen ved travparken i stedet.. billigere og nærmere sentrum.

I noen dager så fartet vi rundt i Bergen og fikk oppleve  mye, blant annet rotet vi oss inn med bil i noen smale zikkzakk svinger bak inngangen til fløybanen, her var det trangt ja.
Vi kom oss ut igjen og tok heisen til Fløyen, her var det bra mye folk.
Og ja, det går helt fint å ta med rullestol til toppen med fløybanen.

Mens vi var i Bergen møtte vi på mine foreldre som farter med bobilen, og et vennepar som også var på rundreise. Vi fikk også besøk av «tante Tåse» (Åse) som skulle være med oss på tur sørover igjen.

Etter noen dager i Bergen satte vi kursen mot Rosendal, og siden været var bedre denne gangen fikk vi besøkt Baroniet i Rosendal og brukte litt tid på å utforske dette området, veldig flott.

Turen videre gikk til Etne, her fikk vi en fin gress flekk å stå på med ettermiddagssol og kort vei til lekeplass og servicebygg. Rimelig var det også her.

Her i fra tok vi oss en dagstur til Haugesund å fikk vandret litt i gågada og shoppet litt. Det var tydelig at byens løse fugler hadde samling, for det stod rusa personer på nesten hvert gatehjørne, vi likte ikke dette så vi tok med oss cupcakesene og sushien og dro tilbake til campingen. Her nøt vi en deilig solnedgang.
Neste dag satte vi turen videre mot Stavanger, vi tok litt inn i landet og ei lita ferge som gjorde at vi kom inn på Ryfylkevegen, Her var det mye fint å se, og siden det var litt smalt noen steder så tok vi det med ro og kunne nyte turen.

Vi tok lunchen i det fri langs veien, en flott rasteplass med et stykke historie er jo alltid gøy.
Det er jaggu mye fjell, fjorder og daler i Norge, i tillegg har vi sett mye av Norge innenfra i år (ref antall tunneller)
Vi fikk også testet å kjøre igjennom Ryfasttunnellen, den var laaaang. Heldigvis for oss var den gratis å kjøre igjennom, i tillegg var campingen i Stavanger ikke langt fra utløpet av tunnellen.
Vi parkerte vogna på en veldig full campingplass og dro inn til sentrum for litt bryggesleng i Stavanger også.

Da ungdommen i hus ikke ville mer på tur i år, fikk hun sitte på med besteforeldrene som også hadde satt kursen hjemover, hun ble plukket opp her i Stavanger og fikk litt kvalitetstid med dem.
Vi andre satte kursen langs Nordsjøveien, her ble det div stopp for å nyte plassene langs veien, det ble smalt og trangt langs Jøssingfjorden, men det gikk bra denne gangen også. Huset under fjellet stod der enda.

Underveis måtte vi ha oss litt lunch, så vi stoppet på en pizzabaker i Hauge i Dalane, mat må man jo ha og beina trengs å strekkes på i blant.
Turen i dag endte på Lista fyr, her møtte vi på mormor og morfar, vi så oss omkring og tenkte å campe ved fyret, men det blåste så mye der at vi trakk oss tilbake til Borhaug bobilplass/brygge. Videre tenkte vi å spise på resturanten 8 avanue som var med på Hellstrøm rydder opp. Her ble vi møtt av et grettent personale som til og med klarte å gjøre nachos til å inneholde gluten. Vi dro raskt videre og lagde heller sataykylling i vogna.

Vi plasserte oss i et hjørne på plassen, helt grei plass å stå for natten.
Vi kikket litt på hvor vi skulle dra videre til, men da campingplasser på sørlandet har stort påtrykk og prisene er skutt i taket, valgte vi å dra hjem til oss og bruke hjemmet som base og heller ta utflukter hjemmefra å være turister i egen by mens vi hadde besøk fra Trondheim.

Som sagt, så gjort. Neste dag dro vi hjem og tok resten av ferien hjemme.

Årets ferie var en sterk påminnelse om hvorfor ferie = sydover i Europa.
Ustabilt vær er ikke noe å gjøre med, sånn er det bare i Norge, spesielt vestlandet kanskje? 😉
Når vi camper i Europa så har vi fint og varmt vær i mange dager i strekk, sist hadde vi 13 dager med sol og fint i strekk.
I år har jeg kunne sittet utenfor vogna etter solnedgang like mange ganger som jeg kan telle på ei hånd.
Resten av ferien tas hjemme, fyre i peisen og nyte de dagene det er sol ute.

Håper virkelig at Koronaen er utslettet innen sommeren 2021 så vi kan ha ferie igjen.

Fortsatt god sommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: