Strøm til besvær?

Ved fricamping er det en ting som det ofte snakkes om, har man strøm nok?

I vogna vår er det meste av utstyret koblet til det 12v systemet, bortsett fra ultraheaten i trumaen, kjøleskapet og varmtvannsberederen. Trumaen og kjøleskapet kan også kjøres på gass som et alternativ.

Når vi kjøpte vogna så var det ikke noe batteri installert og alt av 12v ble forsynet via en strøm blokk som regulerte 230v til 12v, men når vi installerte den elektriske moveren, så måtte vi ha batteri i vogna, valget falt da på et 100Ah AGM som fungerte aldeles utmerket, ulempen med dette batteriet er at det veier rett over 30KG, og når vi i senere tid også har montert posemarkise, solcellepanel, et par ladebokser etc, så ser vi at de 450 kiloene med lastemulighet vi hadde, fort ble spist opp.

For å lette vogna litt så må vi tenke vekt, i sommer kjøpte vi et 50Ah Lithium batteri, da ble vogna 25KG lettere, men når vi fikk brukt dette over tid så jeg at dette ble for knapt med tanke på å varme vannet via inverter og bruk av mover.
Selv med solcellepanelet så ble det litt knapt, men det kommer nok av lite og lav sol på høsten i Norge, det kunne nok fungert i sydligere strøk, men dette sørget et viss virus for at vi ikke fikk testet.

Nå har vi fått tak i et 100Ah Lithium batteri i tillegg slik at vi til våren kan dra nytte av 150Ah med Lithium strøm, dette skal bli spennende å se hvordan fungerer.

Selv med begge disse installert i vogna, er vi 15 kilo lettere enn med det ene batteriet vi hadde i starten

Besvær
Så langt så fungerer alt som det skal, men det er en ting som plager meg. Jeg vet hvordan det skal gjøres, jeg har utstyret til det. Jeg setter fokus på sikkerhet og har sikringer på alle kanter, men når det kommer til dette med å organisere kabler og legge ting opp pent og pyntlig, så sliter jeg bigtime, jeg klarer ikke å sitte på kne og må samtidig klare alt ved hjelp av ei hånd bare. Resultatet av dette er at ting må bare legges som det blir.

Det ser, og det er rotete i kablene, men alt sitter godt, er sikret med sikringer.
Jeg 3d printet et nytt feste til batteriet sllik at det står støtt selv på humplete veier.
Jeg skulle veldig gjerne en gang til våren ha fått litt hjelp til å rydde opp litt i kabler og få lagt det litt pent.
Nå i vinter skal det få stå i fred og ro.

Skulle det bli litt ledig tid en helg så skal jeg heller se om jeg får til å mekke litt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: